مشاوره روانشناسی رایکو

مشاوره روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره کودک و نوجوان ، ازدواج و طلاق ، مشاوره جنسی به صورت تلفنی

مشاوره روانشناسی رایکو

مشاوره روانشناسی ، مشاوره خانواده ، مشاوره کودک و نوجوان ، ازدواج و طلاق ، مشاوره جنسی به صورت تلفنی

دلایل پرحرفی در کودکان چیست؟


دلایل پرحرفی در کودکان چیست؟
دلایل پرحرفی در کودکان چیست؟

بی شک تمامی والدین از اینکه کودکشان یاد می گیرد که صحبت کند بسیار خوشحال و ذوق زده می شوند و ذوق بسیاری دارند برای اینکه فرزندشان لغات بیشتری یاد بگیرد و سعی می کنند به فرزندشان کلمات بیشتری بیاموزند. کودک پس از ۳ سالگی می تواند یاد بگیرد که صحبت کند و جمله بسازد. حال در این میان عده ای از والدین هسند که از زیاد صحبت کردن فرزندشان گلایه می کنند. این که کودک دائما سوال بپرسد، با هم بازی خیالی خود در حین بازی کردن حرف بزند، موجب بی حوصلگی و عصبانیت برخی از والدین می شود ولی مسئله ای که وجود دارد این است که کودکان کنترلی بر صحبت کردن خودشان ندارند یعنی مغز کودک توانایی آن را ندارد که در سکوت با خودش حرف بزند و جواب سوال هایش را خودش به دست بیاورد به همین دلیل برای شناخت دنیای خود کنجکاو است و دائما سوال می پرسد. می توان از این واکنش رفتاری نقطه قوتی برای بهتر شدن و رشد مهارت های ارتباطی کودک استفاده کرد .بسیاری از کودکان از پرحرفی برای جلب توجه از سوی والدین استفاده می کنند. والدین می توانند این انرژی کودک را جهت دهی کنند. پرورش مهارت حرف زدن در سنین پایین تر موجب تقویت حس کنجکاوی و توانایی گفتاری، شنیداری کودک می شود. در این نوشتار ما سعی می کنیم درباره ی علت های پرحرفی کودکان و همچنین نحوه ی صحیح رفتار والدین با کودک پر حرف خود صحبت کنیم. چنان چه بعد از مطالعه ی مطالب زیر سوالاتی در این باره برایتان پیش آمد می توانید با مشاوره تلفنی خانواده رایکو تماس حاصل فرمایید تا مشاوران ما پاسخگوی تمامی سوالات شما در این باره باشند.    

علت ها و دلایل پرحرفی کودکان

پرحرفی کودکان دلایل متعددی دارد از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

ترس کودک : ترس کودک باعث زیاد صحبت کردن او می شود می توان گفت که این اتفاق بیشتر در سنین پایین تر اتفاق می افتد و اغلب کودکانی که شب تنها در اتاق خود می خوابند می ترسند و همواره اصرار دارند که پدر یا مادرش پیش شان بماند تا با آنها صحبت کنند .

حسادت: یکی دیگر از عوامل و دلایل پر حرفی کودکان حسادت است. برای کودکان بالای ۳ سال به دنیا آمدن خواهر یا برادر جدید در خانواده باعث می شود که حسادت کودک تحریک شود از این رو کودک سعی می کند با پرحرفی زیاد توجه بقیه را به خودش جلب کند.

هوش بالا و باهوش بودن کودک :  همانطور که در بخش مقدمه هم به آن اشاره کردیم روانشناسان بر این باورند که توان حرف زدن کودک در سنین پایین بر توانایی گفتاری، شنیداری و مهارت های رفتاری کودک تاثیر بسزایی دارد. یکی از نشانه های ارزیابی هوش کودکان توانایی آنها در صحبت کردن می باشد زیرا دیر صحبت کردن کودک باعث تاخیر در رشد مهارت های ارتباطی و کلامی کودک می شود . 

حس کنجکاوی : یکی دیگر از دلایل پرحرفی کودکان حس کنجاوی کودکان و تمایل آنها درباره ی دانستن راجب همه چیز است زیرا کودکان هیچ اطلاعی درباره ی اطراف خود ندارند و تمامی چیز هایی که می بینند برایشان نامفهوم و گنگ است به همین دلیل دائما درباره پیرامون خود از والدین سوالات متفاوتی می پرسند که شاید اغلب این سوال ها برای والدین مسخره و یا بی معنی باشد ولی پدرو مادرها موظف هستند که با صبر و حوصله جواب تمامی سوال های فرزندشان را بدهند و اگر پاسخ بعضی از آنها را نمی دانند به فرزندشان بگویند که بهتر است کتاب را مطالعه کنم بعد جوابت را بدهم. هیچ گاه سعی نکنید که از جواب دادن به سوالات کودکتان تفره بروید و نسبت به سوالاتش بی تفاوت باشید زیرا این کار شما باعث می شود که ذهن کودک دائما درگیر سوالاتی باشد که جواب آنها را به دست نیاوده است. 

نیاز به جلب توجه: شاید تا کنون بارها با این صحنه مواجه شده باشید که در جمعی شدیدا مشغول صحبت کردن و یا خوش گذرانی هستید و ساعت ها از فرزند خود غافل شده اید و یا یکی از والدین ساعات طولانی را مشغول صحبت کردن با تلفن است در این مواقع کودکتان پیش شما می آید و شروع می کند به پرسیدن سوال های مکرر و یا صحبت کردن طولانی مدت صرف این که توجه شما را به خودش جلب کند پس می توان گفت یکی از علل و عوامل پرحرفی کودکان جلب توجه والدین است. 

دلایل پرحرفی در کودکان چیست؟

درمان پرحرفی کودکان

  • برای درمان پرحرفی کودکان خانواده ها نقش اساسی در این زمینه دارند که با راهکارهای ذیل می توانند پرحرفی را در کودکان خود به طرز صحیحی کنترل کنند.
  • به کودکان خود بیاموزید که هر زمانی که احساس کردند می خواهند بیش از حد معمول صحبت کنند زبان خود را به مدت ۳۰ دقیقه به دندان های فک پایین خود فشار دهند .
  • برای کودک خود وقت بگذارید، اختصاص دادن زمانی برای بازی با کودک و جواب دادن به پرسش های او باعث می شود که کودک در یک زمان مشخص جواب بسیاری از سوالات خود را پیدا کند و دائما هر دقیقه و هر زمان برای اینکه به جواب برسد به سراغ والدین خود نیاید.
  • کودکتان را به رفتارهای مبتکرانه تشویق کنید و او را در کلاس های ورزش های فکری از قبیل، شطرنج و بازی های فکری ثبت نام کنید .

جالب است بدانید که زیاد حرف زدن حتی در بزرگسالان هم دیده می شود. اغلب بزرگسالان برای این که احوال پریشان خود و یا نگرانی های درونی خود را پوشش دهند پر حرفی می کنند. و سعی می کنند با حرف زدن بسیار و طولانی مدت حال خودشان را بهتر کنند .

منبع : دلایل پرحرفی در کودکان چیست؟

مرکز مشاوره خانواده تلفنی - رایکو - بیماری وسواس چیست؟ راه های درمان وسواس فکری و عملی - بیماری اوتیسم چیست؟ علائم بیماری اوتیسم و روش های درمان آن در کودکان - سوالات مشاوره قبل از ازدواج - انواع ترس در کودکان و علائم و راه کارهای درمان آن - عوامل موثر پرخاشگری و راهکارهای کنترل آن - آسیب و پیامدهای استفاده نادرست از شبکه های اجتماعی و اینترنت - دلایل بروز لکنت زبان در کودکان و بزرگسالان و درمان آن - تکنیک های یادگیری زبان بدن - اختلال دو قطبی چیست ؟ - افسردگی پس از زایمان - قانون جذب عشق چیست؟ - تک فرزندی، مزایا و معایب آن - راهکارهای تقویت امید به زندگی - طلاق عاطفی چیست؟ - روش های موثر برای غلبه بر استرس سخنرانی - تاثیر مشاوره جنسی بر روابط زناشویی - علائم بیش فعالی و درمان آن - علائم و آسیب های بلوغ زودرس در دختران و پسران - علل شکاک بودن همسر - آسیب های دروغ و راه های درمان دروغگویی - مصرف ترامادول چه آسیب ها و عوارضی دارد؟ - عوامل و صدمات ناشی از حسادت - دلایل و علت همجنس گرایی - علائم کمبود اعتماد به نفس در نوجوانان و راه های تقویت آن - انواع سبک های فرزندپروری - دلایل و عوامل موثر بر همسرگریزی - دلایل شب ادراری در کودکان - بررسی شخصیت افراد درونگرا و برونگرا - دلایل عصبانیت خانم ها در دوران قاعدگی - دلایل پرحرفی در کودکان چیست؟

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.